Новите български хитове тази седмица

Ахат с видео, Делпадре с нов сингъл, очакваме изненада от Сантра

Възхода на родната поп музика продължава. Доказателствата идват под формата на нова продукция от три емблематични имена.

Рокаджиите от Ахат пуснаха нова песен съпроводена от видео клип, Фламенко/уърлд/ фюжън формацията Делпадре представя "Попртокал", а Сантра е готова да ни сюрпризира с летен хит.

Група Ахат представи новия си видеоклип към парчето "Пролетно утро" в късното шоу "Денис и приятели" по БНТ1. Песента е пилотен сингъл от предстоящия нов албум на легендарната метъл група, озаглавен Ахат 1986–2013.

Режисьор на видеото е Николай Павлов (работил още по видеа на Миро и Поли Генова; режисьор и на шоуто "Денис и приятели"). Видеото е  заснето на различни локации в София, както и на Витоша. Освен музикантите от Ахат в клипа участват и сексапилните момичета от шоуто "Денис и приятели", които се превъплъщават в древните и митични самодиви. Музиката и текстът са на Божидар Главев, а аранжиментът е на група Ахат.

Новият албум на Ахат е дългоочакван наследник на вечната класика Походът и както подсказва и заглавието му, съдържа всички парчета, които групата е написала и записала от 1986 г. насам. Сред тях са добре познати на феновете песни като "Монолог", "Девиз" и "Там", както и все още неиздавани записи като "Късно е", "Предай нататък"  и "Полет". Ахат 1986-2013 се очаква да излезе на музикалния пазар съвсем скоро.

Фламенко/уърлд/ фюжън формацията Делпадре пък представя ремикс на "Портокал".

Музиката е на групата, текстът е на Кристо / от групата/, аранжимент -  Dj Angelove.                                              

Оригиналната версия на "Поротокал" е включена в албума на Делпадре "Rubi", в който участват Хуан Гарсия-Ерерос и Александър Владигеров.

Всички момчета от формацията са с класическо музикално образование. Всеки един от тях е с престижни национални и международни награди .

Върху "У Плаву Зору” -  ремиксирана и реаранжирана от Алекс Нушев / бас и вокал/ с блестящо представяне на националния отбор по художествена гимнастика, момичетата спечелиха бронзов медал

на Европейското първенство Виена 2013 г.

На 22 юни, Сантра ще зарадва своите фенове с ексклузивна премиера на новия хитов трак “Късно за романтика”.

Певицата ще представи за първи път песента пред публика със зрелищен лайв перформънс, оригинална визия и балет, в третата вечер от тридневния “359 Hip-Hop Festival 2013” в града на тепетата.