На живо: "Интернет лумпени" гордо протестират!

Над 2 000 души в Пловдив искат оставка на правителството и избори

18.30 ч. - Хората вече се събират пред сградата на община Пловдив. Тази вечер протестът се прави на две места. Група от недоволни има и пред Областна управа, където ще скандират срещу назначения от квотата на ДПС Венцислав Каймаканов.

По предварителна информация двата лъча с недоволни ще се съберат пред съдебна палата на бул. "Шести септември". На Центъра са опънати лозунги: "Подмолен Сидеров-доволен Сидеров",

"Интернет лумпен ГОРД", "Толкова ли нямате експерт по оставки?".

18.45 ч. - Протестиращите са повече от 200. Очаква се към 19 часа да започне шествието. На един от плакатите, под формата на балон, пише: "Серьожа, не си отивай преди да погребеш БСП". На друг: "Парламend". Млада жена коментира за Plovdivutre.bg, че е обидена от червения депутат Христо Монов, който днес нарече протестиращите "интернет лумпени". "Не може човек, избран от народа, да обижда същия този народ. Още повече, че става дума за агент от ДС. Всеки млад човек ползва интернет. В този случай се гордея, че съм интернет лумпен", сподели протестиращата.

18.55 ч. - Протестиращите станаха повече от 1000 души. Шествието тръгна от общината към централната улица. Митингът започна със скандирания: "Червени боклуци! Оставка". Сред първите трансперанти е: "Орешарски върви си, болните вземи си".

Кордон от полицаи се движи с шествието. Протестът върви мирно.

18.59 ч. За минута-две множеството се спря пред централата на Атака, срещу стълбите на Каменица. Крещят: "Предател!" Отправят се към бул. "Шести септември".

19.15 ч. Протестиращите са вече около 2000. През 2-3 минути от мегафона скандират: Елате с нас, протестът е за вас. Множеството се отправя към бул. "Шести септември". Полицаи блокират движението, докато се изтегля множеството. По информация на комисар Тодор Гребенаров хората от другия лъч, който е бил пред Областна управа, е от около 60 души.

19.22 ч. Шествието стигна пред Съдебна палата на "Шести септември" и чака да се присъединят протестиращите от Областна управа.

Сред митингуващите има и две кучета. На едното е окачена табела с надпис: Оставете един кокал и за мен. На другото - Политиците са генетично модифицирани.

19.25 ч. - Двата лъча се събраха. Отправят се посока Тунела. Ще минат през централата на ДПС. Шествието ще стигне до сградата на БСП на ул. "Кръстьо Пастухов". Скандиранията пред политическите офиси на АТАКА, ДПС и БСП станаха обичайни за последните вечери в Пловдив.

19.33 ч. - Шествието е пред централата на ДПС. Виковете са: "Долу ДПС! Оставка! Каймаканов вън!" Десетина полицаи са направили жива верига пред вратата на офиса. Обстановката е спокойна. Няма ексцесии.

19.43 ч. Излизат от Тунела. Вътре изпяха химна на България. След това протестиращите ръкопляскаха силно. Движат се към Тримонциум. По бул. "Цар Борис Трети Обединител" викат: "Бареков, к**во!"

20.00 ч.  - Митингът стигна пред централата на БСП. 25-30 полицаи са направили кордон пред входа на Голямата къща. Множеството скандира: "Мафия! Убийци!" Това е най-масовият протест от началото на недоволствата, казват дошлите на шествието.

20.10 ч. - На бюст-паметника на Димитър Благоев, монтиран върху Голямата къща на БСП, протестиращи сложиха табела: "Интернет лумпен". Това бе точката на днешното седмо шествие в Пловдив. Множеството се разотива. Утре подготвят нов митинг.