В Пловдив крещят: Продажна власт в свинска мас! Оставка! (СНИМКИ)

На протест близо 300 души искат сваляне на правителството и нови избори

Втора вечер Пловдив се тресе от протест. Около 300 души се събраха отново пред паметника на Съединението. С развети трибагреници скандираха: "Оставка! Нови избори! Престъпно правителство! Червени боклуци! Всички олигарси вън! Турски език само в Турция!"

“Оттеглянето на Делян Пеевски от ДАНС не решава проблема. Протестът е жар. Ще пламне голямо недоволство”, каза за Plovdivutre.bg 65-годишният Георги Донков. Дошъл за шествието със съпругата си, защото “турцизацията завладява България. Поробват ни без гръм и пушка.”

Според Георги стотици декари земя в Пловдивско се изкупува от турци или поставени лица. Разказа, че виждал в Кърджалийско емисари, които проповядват ислям. "Вървят по кози пътеки, а правителствата не правят нищо", споделя възрастният мъж.

Сред протестиращите има голямо недоволство и заради избора на областен управител от ДПС. Ако не е министър, ще е техен заместник-министър, коментираха пловдивчани. "Левски, ако ни гледа, ще се обеси сам! БСП, ДПС и Атака да си ходят!", викаха пред паметника на Съединението.

Сред недоволните се виждаха доста познати лица и от предишни протести в Пловдив.

Тук сме доброволно. Никой не ни организира, нито ни плащат, обясняваше пред репортери разпалена жена.

Близо 30 полицаи пазеха реда.

Шествието блокира за кратко част от бул. "Шести септември". Продължи през Тунела до Главната. Последната спирка е паметникът на Съединениeто.