Колодрума става като "Маракана"

Камуфлажът на спортната зала ще е готов до месец

Уникалната фасада с преливащи се цветове на строящата се многофункционална зала "Колодрума" ще бъде завършена до месец. Вече са готови северната и западната страна на екстериора. Това съобщиха кметът Иван Тотев и проектантът арх. Тодор Абаджиев.

Работи се по конструкцията, върху която ще се монтират седалките. Отговорната задача е поверена на полска фирма с опит в подобни проекти. Същата компания е работила на стадион "Маракана", изтъкна арх. Абаджиев.

Той посочи, че се водят разговори с EVN за изграждане на електрическата инсталация, която ще струва около 1,5 милиона лева. То трябва да покрие специални изисквания, за да гарантира ярко осветление и мощен звук в залата.

Строителството на Колодрума върви с добри темпове, считат архитектът и кметът. 12-те милиона лева, отпуснати от правителството в миналия мандат, ще бъдат усвоени до края на юли. Тотев посочи, че от средата на август ще започне усвояването на останалите 12 млн. лева. Започва и възстановяването на ДДС, което е с безпрецедентни за общината размери, каза кметът. Вече са възстановени 90 000 лева и предстои общината да си върне още 750 хил. лева. Общо по целия проект ще се върнат 4 милиона лева, които ще бъдат инвестирани в обекта.