Добро утро! Разпъват палатков лагер пред Областна управа

Убиецът на 19-годишната Стефка обжалва мярка за неотклонение

Добро утро, пловдивчани! И днес ни очаква променливо време с дъжд и гръмотевици. Температурите ще варират между 18 и 34 градуса.

Протестите срещу назначения областен управител  Венцислав Каймаканов продължават в Пловдив. Очаква се днес пред сградата на Областна управа да разпънат палатков лагер. Вчера бившият депутат Христо Марков каза, че е подал искане в общината.

В 18.30 часа пред общината тръгва 12-тото поред шествие. Протести в града ще има най-малко до 17 юли. Кметът Тотев вчера каза, че граждански комитет е подал уведомление за това.

От 10 часа в 2 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на Владимир Костадинов, обвинен в убийството на 19-годишната Стефка Маджарова спрямо мярката за неотклонение „Задържане под стража”. Момичето е видяно от родителите си последно на 12 юни. 22-годишния убиец е нейният бивш приятел. Той я причакал пред дома й и я подмамил да се качи в колата му. После я пребил жестоко и я изхвърлил в напоителен канал. Тялото й изплува в река Въча на следващия ден.    

От 11 часа в община Пловдив управителят на Издателска къща „Хермес” Стойо Вартоломеев ще направи публичен отчет на литературния фестивал „Пловдив чете”. Фестът се проведе от 11 до 16 юни. На 20 библиотеки и читалища от Пловдив ще бъдат дарени 400 книги с автограф от 20 автори, гостували на фестивала.

И днес продължава плануваната обработка срещу комари. Ще се обработват териториите на райони  „Централен“ и „Северен“, а райони  „Южен“ и „Западен“ ще бъдат обходени утре вечерта.

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив и Национален център за професионално обучение – Пловдив организират кръгла маса на тема ,,Увеличаване на възможностите за придобиване на професионална квалификация, за повишаване на пригодността за заетост и на социалната интеграция, чрез създаване на Система за идентифициране и признаване на неформално и самостоятелно придобити знания, умения и компетентности – подготвителен период’. Събитието е от 9 часа в Езиков център, ул. ,,Самара’’ 13.

Известният асеновградски краевед Иван Гащилов ще представи новата си книга "Юговските мостостроители" от 18 часа в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград.