Гергов почти се извини на протестиращите

Криминални типове, а не протестиращи нападнали охранител на Панаира

Нападението на охранител в Международния панаир е криминален случаи, а не дело на протестиращи, заяви Георги Гергов.

Припомням, че снощи трима мъже са нападнали гард зад един от складовете в Панаира. Инцидентът е станал вчера около 20.30 часа. При обход на района гардът попаднал на бандата. Единият от нападателите опрял нож до врата му, след това мъжете избягали през оградата на панаира. По случая е образувано досъдебно производство.

“С някои от протестиращите имам принципни и политически различия, но съм категоричен, че хората, които справедливо изразяват исканията и волята си, не са способни на криминални действия”, коментира Гергов. “Най-малкото защото те не са анонимни, застават с лицата си и не бягат, когато някой се изправи срещу тях. Още по-малко извършват посегателства срещу личността на невинни хора”.

Преди дни лидерът на БСП в града нарече протестиращите "беззъби, отявлени алкохолици и стари седесари". В изявлението си до медиите днес Гергов заяви: “... имах предвид само отделни хора, които принадлежат към разпадналите се десни партии и които са допринесли точно за този разпад, а сега се опитват да яхнат протеста и да реабилитират предимно себе си.”