С тухла в гърба нападнаха един от лидерите на протеста

Христо Марков бил повален от непознати тази вечер

Христо Марков бил нападнат снощи близо до дома си от двама непознати. Изскочиха от храстите, удариха ме с парче тухла в гърба и избягаха, разказа за Plovdivutre.bg бившият депутат от СДС.

Нямам доказателства, че нападението е свързано с участието ми в протестите, коментира Марков. Живея до Шекер махала, може да е битов инцидент или опит за обир, каза той.

Нападението е станало снощи около 21.45 часа на улица "Петър Шилев". Марков се прибирал от протеста, слушал последните минути от мача между Ботев и Астана. Чул шум в неосветената малка улица близо до ромската махала.  Раницата на гърба му го спасила от по-сериозни наранявания. Разминах се с охлузвания и рана, коментира той. Според него нападателите били млади, защото избягали бързо след удара. Не казали нищо.

Тази нощ Христо Марков вдигнал кръвно, има и диабет. Довечера съм на протеста, нищо не може да ме откаже, каза бившият депутат.

Инцидент е имало и при палатковия лагер пред Областна управа. В 22.34 часа във Второ РУП е получен сигнал, че мъж е скъсал плакатите на протестиращите, сложени върху загражденията пред сградата. Полицаите установили, че те са унищожени от 37-годишен мъж. Оказало се, че извършителят не е в добро психично здраве. Настанен е в психиатричната клиника на бул.”Пещерско шосе”.