Морето с 250 лв. по-скъпо

Най-евтино излиза ваканцията на море в познатите частни квартири с хазяи

С 250 лева на седмица скочи родното море. Юлските цени влязоха в сила вчера. Така, ако досега най-търсената двойна стая струваше средно 60 лева, то от днес цената й вече е 84. В разгара на сезона хотелиери вдигнаха масово цените на ол инклузива и нощувките край морето. Средно с 20% поскъпнаха почивките. Някои хотелиери извадиха новите оферти още от 10 юли. Повечето обаче влезнаха в сила от вчера, пише в. "Стандарт".

Въпреки това най-големият морски комплекс Слънчев бряг вече е препълнен. Свободни стаи трудно се намират. Заради огромния наплив хотелиерите не правят никакви отстъпки, дори и при двуседмични резервации и предварително заплащане. Свободни места могат да се намерят чак за началото на август, но при доста солени цени.

В момента 4-звездния хотел "Марвел" в Слънчев бряг е вдигнал цените на 535 лева за пакет от 6 нощувки при ол инклузив. Ваканцията там излиза средно по 90 лева на ден. За 5 нощувки цената е 446 лева на човек. 4-звездният хотел "Планета" е повишил цените от 75 лева за нощувка на 82 лева. За двама съответно пакетът скача от 150 на 164 лева. Срещу тази сума туристите получават закуска, обяд, вечеря, шезлонги и чадъри край басейна. 3-звездният хотел "Риагор" предлага атрактивни цени за нощувки.

Двойна стая допреди два дни там струваше 60 лева, а сега се предлага за 84 лева. В цената е включена нощувка и закуска за двама. Малчуганите до 2-годишна възраст се хранят и почиват безплатно. 5-звездният хотел "Роял Палас Хелена парк", който е разположен на първа линия в курорта, предлага лукс и ултра ол инклузив по 157 лева на вечер. Поскъпването и там е с 20%. Преди това ваканцията там излизаше по 127 лева на човек. Значително по-евтино излиза почивката в малките южни курорти Китен, Царево и Ахтопол. Непретенциозните семейни хотели предлагат нощувки срещу 40-50 лева на човек с включена закуска или вечеря. Хотел "Хермес Александрия" в Царево има оферта за ол инклузив срещу 79 лева до средата на юли. Само след ден-два обаче цената скача на 89 лева. "Гранд Сирена" в Равда също има атрактивна оферта - от 8 юли почивката на човек при ол инклузив е 60 лева, а поскъпването е само 4 лева. Най-евтино излиза ваканцията на море в познатите частни квартири с хазяи. От Синеморец до Созопол стаите вървят по 20-30 лева за двама.

Бой с вампири - хит на "Какао"

Зомбита, вампири и таласъми са хитът сред туристите в Слънчев бряг този сезон. Ужасяващи чудовища се крият в сърцето на курорта и не на шега стряскат летовниците. Тракащи скелети и окървавени кръвопийци допълват страховитата компания. Зловещите създания изскачат внезапно пред изцъклените погледи на туристите и предизвикват неистови писъци. Атмосферата на холивудски психотрилър допълва човекоядец, който е отворил огромна пасмина, за да погълне всеки, изпречил се на пътя му. Всичко това се разиграва в "Къщата на ужасите", която се намира в центъра на Слънчев бряг. Зловещият дом е едно от най-търсените забавления в курорта това лято. Малки и големи се редят на опашка, за да станат герои в страховита приказка на живо. Други влизат просто, за да изпитат нервите си.

Повечето от клиентите излизат от "Къщата на ужасите" буквално разтреперани. Дори и най-яките мъжаги омекват пред изцъклените зомбита, чиито фигури са като живи. Билетът за невероятното приключение струва само 6 лева, а туристите могат да останат в зловещата компания колкото време пожелаят. За по-страхливите в съседство се намира атрактивен луна парк, който предлага дузина екстремни забавления. Скоростни въртележки, ракета и влакче на ужасите са сред любимите забавления на туристите. Феновете на стрелбата пък могат да изпробват точния си мерник с лък или въздушна пушка и да изберат сами мишената - бирени капачки или клечки за зъби.

Разходка "птичи поглед" най-солена

Атракцията "от птичи поглед" излиза най-солено за туристите по плажната ивица тази година. Разнообразни забавления се предлагат по Черноморското крайбрежие за туристите. Най-евтино излиза разходка с лодка, често рекламирана от морските вълци като разходка до хоризонта и обратно. 30-минутно плаване е на цена от 8 лв. Най-скъпата атракция е панорамен полет със самолет, като цената е за полет до 3-ма души в самолета. 20-минутен полет е 150 евро, 30 минути във въздуха са 219 евро, а полет от почти час - 50 минути са 369 евро. Полетът с парашут е 50 лв. Карането на водни ски 2 мили е 35 лв. Разходка по вълните с банан е по 10 лв. на човек, а ако искате да пробвате късмета си на риболов в морето, то цената е 40 лв. Наемът на джет за 10 мин е 50 лв., а на водно колело за час - 20 лв.

Ако сте фен на дайвинга, то спускането с екипировка от воден център е на цена от 60 лв. плюс допълнителни 25 лв. за транспорт до мястото на гмуркането. Ако пък си имате собствена екипировка, то можете за 90 лв. да получите пакет от две спускания до морското дъно. Летенето с парашут над морето е една от най-предпочитаните атракции на плажа в Слънчев бряг. Туристите плащат за удоволствието по 60 лева за индивидуален полет. Когато за парашута са закачени двама, тандемът ползва отстъпка от 10%. Екскурзията в небето продължава 12 минути на височина от 40 до 80 метра.