Протестът разполови Главната (СНИМКИ)

Пловдивчани шестват в столицата утре, чакат среща с Петър Стоянов

Редица от демонстранти, дълга от Римския стадион до търговски център Екселсиор, разполови Главната улица. Така за поредна вечер недоволните от кабинета на Пламен Орешарски показаха своята позиция на управляващите.

Протестът започна с импровизирана изложба на плакати пред общината. На много места се виждаше лика на Васил Левски, тъй като утре се навършват 176 години от рождението на Апостола на свободата. Преди шествието част от демонстрантите получиха допълнително заплащане. Те прибраха нова емисия акции, кръстени ”милицонерка”, ”цацаровка”, ”мара-мисска”, ”пръмовка” и ”воленка”, като последната дава на притежателя си право на безплатна усмирителна риза.

Преди старта по мегафона Христо Марков поздрави демонстрантите от името на Петър Стоянов. Той посочи, че експрезидентът подкрепя активистите и ще дойде под Тепетата, за да се срещне лично с местната група идната седмица.

Марков даде и информация на тези пловдивчани, които ще отидат да протеста в столицата утре. Сборният пункт е в 10:00 на фонтаните пред Президенството. Шегаджии пък оповестиха ”информация” от фирма за памперси – че депутатите били поръчали голямо количество за утре. Други пък подметнаха, че по обяд ще има втора среща – вътре в НС.

Носете своите знамена и плакати. Нека да представим достойно Пловдив, призова Марков. Той изтъкна, че заради десанта в София утре сутринта и вечерта може да няма протест в Пловдив.

За сметка на това в събота ще има два. В 18:30 от площада пред общината ще потегли велошествие. То ще премине с много знамена по улиците на града, без обаче да блокира движението. Целта е да ни забележат възможно най-много хора. Това съобщи Михаил Пелтеков от ски клуб Канари – Пловдив. След като обиколят улиците, велосипеистите ще се срещнат с останалите демонстранти на кръстовището на Чифте баня и ще го блокират към 19:30 ч.

Пелтеков съобщи още и за един нестандартен протест. 3-ма българи са изкачили връх Мон Блан, където - освен българското знаме, те разпънали и надпис "Оставка". Тази снимка вече обикаля спортните сайтове, изтъкна Пелтеков.

В края на протеста демонстрантите излязоха и за кратко блокираха движенитео по булевард "Цар Борис III Обединител".