Кабинетът "Орешарски" заприлича на Виденовия, скокнаха от ГЕРБ

Партията влиза в парламента заради актуализацията на бюджета

ГЕРБ осъди актуализацията на бюджета. От партията определиха политическото решение като "абсолютно прибързана стъпка, отваряща кутията на Пандора и спиралата на дефицита".

Бойко Борисов сравни сегашното правителство с това на Жан Виденов и призова за предсрочни избори. Лидерът на ГЕРБ заяви, че партията му ще влезе в парламента по точката за бюджета, защото тя е в пъти по-важна от Избирателния закон. Той предрече евентуално тежко бъдеще за България, процедури по свръхдефицит и гръцки сценарий.

Борисов порица Пламен Орешарски и го обвини в некомпетентност. За него премиерът е тръгнал по най-лесния и най-лошия път - вземането на готови пари и даването им по непрозрачен начин.

"Всички финансисти, икономисти, сега говорят в един глас, защото това е изключително тежко за държавата и народа в следващите години. Социалният пакет на плана Орешарски беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.", предвижда той.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че е нужна промяна. "Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим. Ние излязохме от парламента, за да бъдем съпричастни към десетките хиляди на улицата, които не искат това управление, сега ще се върнем заради бюджета. Така ще могат гражданите още един път да чуят нашите финансови експерти", добави той.