20% отстъпка от рент-а-байка, ако платим онлайн

Системата за изграждане на първия в страната функциониращ велотранспорт върви към финал

В най-скоро време любителите на колоезденето ще могат да заплащат за услугата велосипед под наем по електронен път.

Този начин на плащане автоматично ще осигури на наемателите 20% отстъпка от цената, съобщиха от местната администрация. 

Изградените вело станции се намират на възлови места в двата комплекса и са удобни за ползване в часовете от 8 до 20 часа. Още три станции пусна в експлоатация община Бургас преди броени дни. 

Едната е до Спортен комплекс "Изгрев” и разполага с  9 броя велосипеди, а другата е до спортна зала "Бойчо Брънзов" - с 12 велосипеда. Колелетата на площад "Тройката" са 9 и са позиционирани в непосредствена  близост до Съдебната палата.

СНИМКИ ВИЖ ТУК

От началото на юни все повече бургазлии се придвижват на две колела. Услугата се радва на голяма популярност и интерес от страна на жителите и гостите на града. Това е най-екологичният начин за придвижване в градска среда, с който се облекчава автомобилния трафик в натоварените зони, спестява се време за търсене на удобно място за паркиране, средства, а едновременно с това към предимствата се нарежда и възможността за поддържане на добра спортна форма.

Системата за изграждане на първия в страната функциониращ велотранспорт върви към финализиране. Предстои изграждане на последните три рент-а-байк стоянки в к-с "Меден рудник" (до спортна зала "Никола Станчев"), кв. Сарафово (до читалището) и в к-с "Славейков" (в обхвата на бул. "Тракия").