Полицаи тероризират протестиращи (ВИДЕО)

Органите на реда проверяват без причина цели автобуси с протестиращи

Колкото по-упорити стават протестиращите, толкова по-"дейна" става и полицията.

След снимките и сигналите за полицейско насилие сред протестите в София, органите на реда решиха да разширят обхвата си и да предотвратят струпване на много активисти още в зародиш.

Вчера протестиращи от Благоевград и Гоце Делчев дойдоха, но още при пристигането си в София бяха посрещнати на паркинга на стадион "Васил Левски" от служители на ДАИ и полицията. На шофьора набързо му бе спретнат акт за неправилно паркиране. По време на пътуването назад автобусите са били спирани два пъти от служители на ДАИ и КАТ - веднъж при Перник и веднъж преди Благоевград. И в двата случая са събирани личните им карти, данните им са записани, а шофьорите са се сдобили с нови актове.

След пристигането си в Благоевград, на пътуващите в автобусите са връчени призовки да се явят в полицията. Причината, която се посочва, е "нарушаване на Закона за митингите и събранията". Явно всенародните протести, според служителите на реда, не са законни.

Видео на човек в автобуса, който е заснел своеволията на полицаите, е публикувано на e-79.com. Вижте как служителят, без да има реален повод, нарушава личното пространство на пътниците.