Ало измамници пак погнаха Благоевград

22-годишна жена и 84-годишен мъж станаха жертва на измами

22-годишна жена от Благоевград е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Престъпниците съобщили, че е спечелила сумата от около 2 480 лв. от лотария на мобилен оператор. Младата жена купила и продиктувала по телефона на непознатия номерата на ваучери за мобилен оператор на стойност около 280 лв.
Вчера около 12:30 часа, в резултат на намесата на благоевградската полиция, е предотвратен опит за измама на 84-годишен мъж от града. Непознат мъж се обадил на стареца, представил се за роднина и поискал пари. Сумата от около 600 лв. взета от измаменият мъж, е предадена в полицията от лицето, използвано като посредник.

След установяване на самоличността на пострадалият, парите са му върнати.

Във връзка с продължаващите опити за телефонни измами, от полицията в Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност към лица, които чрез телефонно обаждане ги заблуждават с цел да получат пари.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, когато е  поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112.