Дефицитът на справедливост изкара хората на улицата, прозря Йовчев

Важно било да се разговаря с протестиращите, за да се решат проблемите им

Може би, основните проблеми, които доведоха хората на улицата са липсата на достатъчна представителност в политическата система на част от тях, както и усещането на дефицит за справедливост. Това са промени, които изискват комплексен подход.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред БНР.

Според него важно е да се разговаря с протестиращите, за да се намери подходящ формат за дискусия с тях и решение на техните проблеми. "Това ще е една от стъпките, която ще е ползотворна за цялостно решаване на кризата.", каза МВР шефът.

Цветлин Йовчев каза, че министър-председателят не е спрял да работи в тази посока. Вътрешният министър се надява, че скоро ще има положителен резултат.

"За да може да реализираме такова нещо е необходимо да се подобри политическият диалог", смята Йовчев. Ако има случаи на превишени полицейски права срещу протестиращите, то те са единични. "Не бих могъл да вменя каквато и да е вина в тази ситуация на Националната служба за охрана", допълни министърът .

На въпрос какво знае по случая тефтерчетата, министър Йовчев отговори: "По този случай се води разследване от прокуратурата. Информация може да се даде само по решение на наблюдаващия прокурор, никой друг не може да дава информация. Така че не се наемам да коментирам. Следствието и прокуратурата ще изяснят всички факти и ще се види дали има и други замесени полицаи."