Затварят бул. "Цар Освободител" до обяд заради взрива

Прави се подробен оглед на сградата, в която се взриви китайски ресторант

Движението по бул. "Цар Освободител" ще остане затворено до обяд заради взрива на газови бутилки в ресторант в София, при който пострадаха 11 души. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Фокус. Движението е затворено по участъка на бул. "Цар Освободител" от улица "Г. С. Раковски" до площад "Александър I".

Фандъкова посъветва хората да оотърсят алтернативни маршрути, тъй като огледите ще продължат през днешния ден. Едва когато приключат, вече ще можем да разчистим и да отворим булеварда. Не очаквам до обяд да бъде отворена тази отсечка", коментира кметицата.

По нейни думи има много щети по пристройката във вътрешния двор на сградата на китайския ресторант, но това не застрашава съседните сгради и затова не се е стигнало до евакуация.

 

Към 09:45 започна разчистването на останките по булевард „Цар Освободител” след вчерашния взрив на газови бутилки в китайския ресторант, информираха от "Фокус".

Разчистиха се стъклата от пътното платно, табелите от ресторанта, отломките от предмети от взривната вълна. Смачканата кола, която снощи беше на мястото на взрива, вече е вдигната.

Пристигнаха и служители на фирмата по чистота, които ще се включат в разчистването на района. Тук е Красимир Димитров, директор на "Обществен ред и защита при бедствия" към Столична община, както и архитект Влади Калинов, директор на Дирекция "Контрол на строителството" в Столична община.

На мястото пристигна и киаец, служител в ресторанта, който каза, че не знае, не разбира и не може нищо да каже по случая. Мъжът беше с медицинска яка на врата.

В задния двор на сградата, където е била пристройката, в която са се взривили газовите бутилки, продължават огледите на експерти.