Как Левски да умре с този сектор "Б"?

Великите фенове на Левски могат да направят Х, с когото си искат. Дори с милионите на Ганчев

Миналата седмица мина на "Герена" под знака на голямото отписване. Първо Наско Сираков отписа четирима чужденци. След това пък Йоканович отписа него. А накрая всички медии отписаха Левски за Ловеч. При това без да питат най-важният човек на "Герена". Не, не е Тодор Батков. И никога няма да бъде.

Най-важният човек на "Герена" е този с шалчето, който си седи на мястото и при Лафчис, и при Чорни, и при Батков. И ще е винаги там, защото само и единствено той е гарантът на Левски! Говоря за истинските фенове на Левски. Тези, които нямат нищо общо с декларациите по Делиорманския въпрос, нито пък с антропологичните разсъждения за произхода на свинята по нашите земи.

Говорим за тези фенове, които и в Ловеч съживиха Левски. Те са уникална, велика публика. На тях не им е проблем да стъпят в центъра на Ловеч и да се усъмнят в мъжествеността на местния шериф. Защото знаят, че те са Левски! И не им е проблем да не загубят, който и да е мач. Дори с милионите на Гриша Ганчев. Дори с милиардите на Кирил Домусчиев.

В Неделя над Ловеч се носеше само едно: "Левски, Левски". Няма как и да е иначе. Над Градския стадион е паметникът на Васил Левски. И когато този отбор е в неговия град, може да се чува само едно име. Да, през годините сините ултраси са направили какви ли не поразии. Заради тях лишаваха отбора от домакинства, плашеха го с изхвърляне от УЕФА. Но идват моменти като този в Ловеч, когато всичко се забравя. Тогава усещайки зад гърба си момчетата от сектор "Б" и куците като Пелето се затичват, и слепите като Гаджев подават, въобще всички играят.

Така, че слуховете за смъртта на Левски през отминалата седмица се оказаха силно преувеличени. Следващия път, ако някой реши да им се върже, нека първо попита момчетата от Сектор Б. Защото Левски, това са те. А с тях Левски е безсмъртен.

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК.