Четирима от "групата за мокри поръчки" остават в ареста

Останалите бяха освободени с по-леки мерки

Специализираният наказателен съд остави в ареста четирима от осемте задържани от групата за мокри поръчки, предаде Нова телевизия. Това стана след 7-часово заседание.

Останалите четирима бяха освободени с по-леки мерки "парична гаранция" и "домашен арест". На тях са им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за поръчкови убийства и наркоразпространение.
В ареста остават двамата сочени за тартори на бандата - Васил Василев, известен като Бай Васо, който е баща на убития наркобос с прякор Райко Кръвта, и Милчо Петров - Чироза.
Мъжете бяха задържани преди три дни, след като антимафиотите откриха останки от тела, за които се предполага, че са техни жертви. Издирват се още трима членове на групата, която според прокуратурата е действала от 2004 година досега.

Основните свидетели срещу групата са Станислав Ангелов-Сиси, съден за серия убийства, и Николай Николов-Шатката, стана ясно в съдебната зала. И двамата излежават присъди в Софийския затвор. Те обяснили на разследващите къде са заровени труповете и кой каква роля има в групата.
Двамата тартори – Васил Василев и Милчо Петров, заявиха пред съда, че са невинни. По думите им, Сиси и Шатката са скалъпили тази история, за да си отмъстят за стар конфликт с тях, а заровените трупове са техни жертви.

Пред съда Милчо Петров заяви, че Станислав Ангелов няколко пъти е опитал да убие него и семейството му.
Според доказателствата по делото Бай Васо и Милчо Петров –Чироза са съпричастни към убийството на Николай Христов-Хайо.
Решението на Спецсъда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд.