Ботев отказа 1,5 млн. евро за Неделев!

Германци биха напразно път до Пловдив

Изпадналият от Бундеслигата през миналия сезон Гройтер Фюрт дойде на крака в Пловдив за перлата на Ботев - Тодор Неделев. Двама представители на немския клуб пристигнаха вчера под тепетата, за да опитат да договорят трансфера на 20-годишния национал. От Германия долетяха спортният директор Роувен Шрьодер, а по неофициална информация в Пловдив е дошъл и собственикът на тима - Хелмут Хак.

Първоначално германците се срещнаха с ръководството на Ботев, а след това в Новотел "Пловдив" близо 2 часа разговаряха и с хората, защитаващи интересите на Неделев. От Гройтер Фюрт се опитаха спечелят битката с Тотнъм, от който се очаква официална оферта за крилото. Именно бъдещият трансфер на “Уайт Харт Лейн” е и основната причина предложението на германците да бъде учтиво отхвърлено. По информация на “7 дни спорт” финалната оферта на Гройтер Фюрт е била на стойност 1,5 млн. евро, което е доста по-ниско от даваните 2,5 млн. евро от френския Сошо, а да не говорим за чаканите 3 млн. лири от Тотнъм.

Подвизаващият се във Втора бундеслига тим първоначално е изявил желание да вземе Неделев под наем до зимата срещу сума от порядъка на 300 000 евро, след което да се премине към окончателното му купуване. Германците заявили, че Гройтер Фюрт ще доразвие Тошко и ще е трамплин към трансфер в европейски гранд. Според запознати в крайна сметка нещата са пропаднали, но е била оставена вратичка, ако Неделев не премине в Тотнъм, а Гройтер Фюрт се завърне в Бундеслига, да бъдат проведени пълноценни преговори./ Sportline.bg