Слагат кораб пред Моста (СНИМКИ)

Плановете са зоната да е готова за празника на Бургас – Никулден

Авангарден проект за реконструкция на предмостовото пространство на плажа се готви да реалицира община Бургас в партньорство с мол "Странд". Там ще бъдат изградени 3 свързани площадки за отдих, обединени от обща тематика. Идеята е на това място бургаските деца да получават своето Морско образование.

Пространството ще бъде организирано като палуба на кораб. Ще има различни съоръжения – мачти, такелаж, щурвал, котва. Предвидено е там да се провеждат интересни образователни занятия, свързани с морското дело, например уроци по плетене на мрежа и връзване на морски възли. На мястото артистично ще бъдат представени стари навигационни карти, изображения на континентите и океаните. Подходяща зеленина, атрактивно осветление и удобна паркова мебел ще допълнят очарованието на новия кът.

Плановете са зоната да е готова за празника на Бургас – Никулден. Проектът кореспондира с обновяването на Моста и реставрацията на остров "Света Анастасия". Без него предмостовото пространство щеше да остане като една грозна кръпка в целия архитектурен ансамбъл, който включва и Културен ценър "Морско казино".