Прекратиха стачката в Калофер

Животът

29-08-2013, 16:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стачка на шивачките в Калофер

Хепиенд на бунта в Калофер

Новото ръководство призова шивачките да се върнат на работа

Шивачките от "Интендантско обслужване" в Калофер се върнаха по работните си места и временно отложиха стачката си. Това стана след като новото ръководство обеща, че военното министерство ще се разплати в най-кратки срокове. Досега са изплатени заплатите за май и юни, а на администрацията - само за май. Днес беше решен и въпросът с превоза на работниците, който отново заради забавени плащания, беше спрян, предава БНТ.

Въпреки че все още не е вписан в търговския регистър, новото ръковоство призова работниците да се върнат на работа. Сроковете са много важни, министерството стои зад гърба ни, подчерта Атанаска Маврова, член на борда на директорите на "Интендантско обслужване”- Калофер.

В момента шивачките имат поръчка за зимното облекло на военните. Уверението е, че забавените заплати ще бъдат по сметките на хората до края на следващата седмица.

За момента са спрени затова, защото не се знае дали не са заложени някъде другаде да потънат парите от старото ръководство, обясни Румен Стоянов, кмет на Калофер.

Въпреки че все още не се знае точното финансово състояние на предприятието, една от най-спешните задачи е да се повишат доходите на работниците. Аз се учудвам, че в 21 век има такова отношение към работници да са под минималната работна заплата - да получават своите възнаграждения..., каза Ганчо Караджов, директор на "Интендантско обслужване” - Калофер.