Червените погват Тотев за Белодробна болница

Насажда се психоза в клиниката, алармират червените

Общинският съветник от БСП Димитринка Вакрилова депозира питане до пловдивския градоначалник относно Белодробна болница. То се основава на постъпили в приемната й сигнали, че медицинският управител на лечебното заведение е изготвил списък на хора от персонала с кредитни задължения.

Д-р Давчев поименно привиквал подчинените си, за да им препоръча да си търсят работа, защото лечебното заведение ще бъде закрито през октомври. Тази "загриженост" на управителя се проявявала и към пациентите, които били връщани, се казва още в сигнала до Вакрилова.

Освен това със заповед на д-р Давчев възнагражденията отново били редуцирани, което допълнително мотивирало специалистите да напускат. Насажданата психоза за предстоящо закриване на болницата усложнява ситуацията и възпрепятства нормалното изпълнение на задълженията на персонала, казва Димитринка Вакрилова. Тя припомня, че социалистите в местния парламент са против закриването на лечебното заведение.

Според съветничката от БСП управителят д-р Давчев умишлено пречи на работата и целенасочено води болницата към закриване предвид липсата на решение от здравния министър за закриване на “Д. П. Кудоглу” – Пловдив. В тази връзка Вакрилова пита ще бъде ли санкциониран д-р Давчев. Тя настоява за разбере и дали оборудване от Белодробна болница се прехвърля към подготвяното отделение в УМБАЛ "Св. Георги”.