Защитници на Белодробна щурмуваха местния парламент (СНИМКИ)

Протестиращи раздаваха листовки, изведоха ги от залата

Близо десетима души се включиха в акция в защита на Белодробна болница пред Общински съвет. Протестът мина без скандирания, а исканията на демонстрантите лечебното заведение да се запази стават ясни от ръчно написаните им лозунги. По въпроса с активистите разговаря бившият градоначалник Славчо Атанасов. Той обаче не успя да потуши страстите. Затова трима от демонстрантите влязоха в залата на местния парламент и започнаха да раздават листовки.

Охраната реагира и изведе навън протестиращите. Запитани кой ги е оторизирал демонстрантите отговориха, че сами са се организирали и действат по свое собствено убеждение. Не е незаконно да се раздават листовки, това което се случва вътре е незаконно, разгневено извика един от недоволните пловдивчани.

Протестът бе провокиран от 18-та точка в дневния ред на местния парламент. С нейното приемане старейшините дават разрешение за сключване на тристранни извънсъдебни споразумения, с които се признават задължения на лечебното заведение към фирмите „Миомед”, „Елпида-7” и „Надежда 2000” и изплащане на предвидените в бюджета над 530 хиляди лв.