Изненади, подаръци и павета утре "На Хорото под Тепето"

Веселият фестивал започва в 10 часа на Гребната база

Чудесни изненади са подготвили организаторите на националния фолклорен фестивал за любители на народните танци „На Хорото под Тепето“. Веселият фест ще се проведе утре, от 10:00 ч. на сцената пред трибуните на Гребната база.

Plovdivutre.bg е медиен партньор на шареното събитие.

От Школа за народни танци „Луди Млади“, организатори на събитието, споделиха, че тази година ще има оркестър на живо, който да забавлява публиката и да държи градуса на настроението на ниво. Това е оркестър „Асеница“ от Асеновград, изпълнители на музиката към видеото на Маломирскасуста – хорото, което ще обедини всички участници и желаещи да потанцуват зрители в едно голямо, пъстро, финално хоро.

Другият интересен елемент около празника са нетипичните подаръци, които ще получат групите-участници. Освен традиционните за такива мероприятия дипломи и признания, те ще бъдат дарени и със символични части от вековния Пловдив, а именно павета, стилизирани в находчиви комплекти. Оригиналната хрумка е запазена марка на „На Хорото под Тепето“ и продължава да радва и участници, и публика всяка година.

Най-голямата изненада, разбира се, оставихме за финал – това е участието на децата от пазарджишкия ансамбъл „Чудесия“. Великолепните малки изпълнители покориха журито и публиката на известното ТВ шоу „България търси талант“ през 2012 г., а сега ще покажат своите умения и пред пловдивска публика. 40-те деца, станали известни в цялата страна, обещават много усмивки и добро настроение.