Случаят "Катуница" ще бъде забравен

Масово сбиване, саморазправа между българи и роми, и две жертви белязаха 23.09.2011 г.

Тази събота ще се проведе възпоменателна панахида в памет на Ангел и Павел, станали жертви на ескалиралото тогава напрежение. 
Междувременно цар Киро излиза от затвора след месец, а внукът му Кирил – вече е на свобода. Зад решетките остават двамата шофьори, които блъснаха три момчета в злополучната нощ. 
А един от пострадалите – Петър Георгиев се бори да изтрие спомена за Катуница 23 септември 2011 г. "След всичко преживяно покрай случая с Ангел преди две години предпочитам да инвестирам повече в ума си, след като разбрах, че физически ще имам проблем." – казва второкурсникът по информатика. Също като Ангел, Петър е бил влачен от два автомобила пред една от къщите на семейство Рашкови. 
"Да, продължавам да куцам и кракът ми интензивно се скъсява, защото травмата в тазобедрената става продължава да деформира крайника ми." – споделя още той. 
Осъдените роми, които са го прегазили трябва да му изплатят обезщетение на стойност 10 000 лв., с които ще плати за предстоящите му опрации.
Петър не таи в себе си злоба и жажда за мъст и е катеогричен, че случаят Катуница ще бъде забравен. 
Хората забравят и заканите, че никога няма да допуснат Рашковите хора обратно да заживеят в Катуница, може и да не излезе точно така, казва младежът. 
Единственото, за което съжалява е голямата загуба на Ангел и Павел.