Катуница на шествие за Ангел и Павел

Навършват се две години от смъртта на двете момчета

Катуница подготвя две две шествия в памет на двете загинали момчета при септемврийските размирици срещу Цар Киро преди две години.

19-годишният Ангел бе прегазен от микробус на 23 септември 2011 г., а ден по-късно по време на протестите срещу клана Рашкови почина и Павел Толев, на 17 г., пише "24 часа".

2 г. след трагичните събития хората ще се съберат на площада и ще отдадат почит към двете момчета на 23-и и 24-и септември. Родителите им са дали съгласие за възпоменанията. Местните хора ще отидат и на гробищата да запалят свещи и да поднесат цветя.

Никой от Катуница не е забравил събитията, които разтърсиха страната. Тогава народът се вдигна срещу Рашкови, опожарени бяха и палатите им. Част от тях вече са сринати, защото са незаконни. Съборена е прочутата хасиенда на Кирил Рашков, където припкаха сърнички. Испанската къща на дъщеря му Събка също беше бутната тази пролет.

Селото не иска да чуе за Рашков, който през октомври трябва да излезе от затвора, където изтърпява наказанието си като градинар. Неотдавна в съда той направи заявка за завръщане в Катуница. Разкая се и обясни, че открай време фамилията му се разбирала с местните, а политици сеели омраза и етническа вражда.“Ще се вдигнем отново, но няма да ги допуснем", казват в Катуница. След изгонването им Рашкови живеят в Пловдив.