Хотели за милиони на тезгяха след края на сезона

Съдебни изпълнители разпродават тузарски имоти по морето

7 хотела, луксозни офиси, заведения и производствени имоти от Слънчев бряг до Китен са изкарани за продажба от частни съдебни изпълнители, заради необслужвани кредити, показа репортерска проверка на Burgasutre.

Частен съдебен изпълнител Деян Николов е пуснал за продажба на парче хотел в Слънчев бряг.

От описа на Николов става ясно, че се продават над 150 самостоятелни обекта, сред които апартаменти от по 194 кв.м. и начална цена 339 хил. лв., заведение за над половин милион лева и търговски помещения. Въху сградата, която се намира на централно място в курортния комплекс тегне ипотека в полза на Първа инвестиционна банка. Оферти се приемат до 30 октомври, а ден по-късно ще бъдат отворени предложенията. В съседство е обявен за продан и парцел от 31 611 кв. м с начална цена 981 хил. лв.

В Слънчев бряг на тезгяха излиза и хотел “Престиж”, който се намира зад полицейското управление. Наддаването ще започне от 708 хил. лв. Освен “Престиж” частен съдебен изпълнител Росица Стоянова продава и хотел в несебърското село Гальовица с начална цена 480 хил. лв.

Офертите за хотел “Калисто” в Созопол пък започват от 1,4 млн. лв. Нови собственици се търсят и за три хотела – в Слънчев бряг, Лозенец и Китен. На 8 октомври ще стане ясно дали има купувач за сградата на Транстрой в Бургас, която е с начална цена 2,8 млн. лв.