Сълзи и полицаи на гробището в Катуница! Две години от смъртта на Ангел и Павел (СНИМКИ)

Бащата на Ангел: Вместо възмездие ги вкараха в къщата на ВИП Брадър

Близки и приятели почетоха паметта на Ангел и Павел от Катуница. Близо 100 души тази сутрин обиколиха гроба на убитото 19-годишно момче, после и на неговия приятел. Имаше ридания, сълзи, спомени, свещи и молитви за покой на душите им.

"Откак си е починал мира нямам", отрони бабата на Ангел Николина Петрова. Бащата е жив с мисълта, че детето му е отишло на по-добро място. "Виждате какво възмездие получиха. Къде трябва да са виновниците – в БИГ Брадър ли или на друго място?", сподели Атанас.

"Отидоха си две хубави деца, златни. Лоша работа. Те не трябваше да лежат тук, в земята, много хора тъжат", каза Гергана, съседка на момчетата.

16-годишният Васил е приятел на Ангел. Дошъл на гроба му рано сутринта. Прекрасен човек, уникален, няма втори като него, сподели тъжното момче.

"Не вярваме, че ще накажат истинските убийци на Ангел. Беззаконие властва в цялата ни държава", осмелиха се да кажат Костадин и Кирилка Тодорова. Ангел беше дошъл вкъщи два-три дни преди да го убият. Таково добро и усмихнато дете няма в селото. Смъртта ни дойде като гръм от ясно небе. Внуците на Цар Киро са подстрекателите. Никога няма да се върнат в Катуница! Няма да ги пуснем! Не ги искаме, да ги няма в селото, заканват се местните.

Има съдник за всичко. Има живот след смъртта, изрече местният поп Иван. Ангелчо имаше радости, хубости, приятели. Над гробчето му да измолим мир за душата му, дано е на място без болка и скръб, каза свещеникът.

Младежите срещнаха смъртта преди две години. Тогава бус с цигани прегази 19-годишния Ангел Петров. По-късно почина и Павел. Лекарите не успяха да спасят болното му сърце.

Палатите на ромския бос Кирил Рашков бяха опожарени.

През юни 2013 година шофьорът на буса Симеон Йосифов беше осъден окончателно на 15 години затвор. Две години обясняваше инцидента с думите, че помислил Ангел "за куче".

Цар Киро влезе в затвора за укриване на данъци. Присъдата му от 2.5 години скоро изтича.

Утре от 13,30 ч на паметната плоча на Ангел и Павел на входа на стадиона в Катуница отново ще има литургия. После ще се играе мач между националния отбор на фенклубовете в България и ветераните от “Тракиец”, ще има и изяви на клуба по карате, в който Ангел е тренирал.

В 15 ч ще се раздаде курбан.

За понеделник и вторник вечерта  са планувани възпоменателни шествия. Ще тръгнат от центъра на селото до лобните места на момчетата.