Стягат протест срещу мега проекта за Океанариума

До края на септември над 1000 са подкрепили подписките срещу строежа на съоръжението

Бургазлии излизат на протест срещу проекта за Океанариума, който най-вероятно ще започне да се строи още следващия месец. Хората са притеснени за запазването на орнитологичното разнообразие и богатство край Атанасовското езеро, коeто е в непосредствена близост до територията на парка, където е заплануван да бъде Океанариумът.

"Построяването му ще е стресово за обитатилите на "Парк Езеро". Против сме да се затварят морски животни и каквито и да е било други такива в името на комерсиални цели. Вече в цял свят текат протести, които искат да се затварят Делфинариуми, Океанариуми. Вече в Турция, Коста Рика, Унгария има затворени такива съотъжения. В Корея върнаха обратно два делфина в морето след като са "работили" в местен увеселителен парк", пишат недоволните бургазлии, които са организирали и подписки срещу градежа. До края на миналия месец те са подкрепени от над 1 000 души.

Хората обясняват, че преди дни подобна подписка са организирали и жителите на Варна, с която настояват делфинариумът в морската столица да бъде затворен. 

"Те не го искат, защо ние да строим Океанариум в Бургас? Защо да застрояваме иначе сега така приятен и красив парк"Езеро"? Защо да отнемаме принадлежащата Свобода на морските създания", питат бургазлии.

Засега е посочена датата 19 окртомври, като организаторите подчертават, че това не е окончателата дата и е възможно протестът да бъде изместен. Недоволните ще се съберат в района на конната база в парк "Езеро", където всъщност е теренът, определен за първия по рода си у нас проект.