Рехабилитаторка счупи двете крачета на дете

От болницата отказват коментар

Родители на дете на година и три месеца обвиняват Специализираната болница в Кюстендил, че нейна служителка е счупила и двете крачета на сина им при рехабилитация. 

Майката на малкия Жорко разказа, че след раждането му той имал проблеми с крачетата заради стегнати мускули. За да проходи, му назначили ежемесечни курсове по рехабилитация.

Първоначално процедурите се извършвали в столицата, но парите на семейството свършили и те продължили възстановяването в Кюстендил. По време на една от рехабилитациите, според майката, медицинското лице натискало силно крачетата на детето. Детето замръзнало на място и само пъшкало страшно, но извикана докторка заявила, че няма нищо сериозно. Момченцето не спирало обаче да плаче и родителите решили да направят снимка на крачетата. Лекар от Кюстендил казал, че не вижда счупване. Въпреки това семейството решило да потърси помощ в "Пирогов".

В столичната болница станало ясно, че и двете крачета са счупени в коляното. Детето е било гипсирано веднага и две седмици трябва да стои в гипса.

От Специализираната болница за рехабилитация в Кюстендил отказаха коментар. Регионалната здравна каса в града се самосезира и направи проверка по случая. Според директора на РЗОК-Кюстендил д-р Матей Попниколов не може да се докаже, че по време именно на тази манипулация са станали сериозните травми.

В момента по случая в здравното заведение се извършва проверка. Семейството смята да съди рехабилитаторката. 

Още от четвъртък екип на Bulgariautre.bg също води независимо разследване, като читателите ще бъдат уведомявани за всички нови подробности около случая.