Ангел Рашков: Дон Цеци ни атакува

Друг бил виновен за смъртта на Ангел и Павел

Зад атаките срещу нас стои Цветелин Кънчев, защото го е страх от нашето влияние над ромите. Това обяви синът на Цар Киро - Ангел Рашков в пряк ефир по ТВ7. Разобличаваме Кънчев отдавна. Първо искахме да влезем в неговата партия, но след това се отказахме. Той всъщност е българин и само ако му е изгодно, казва, че е циганин, твърди Ангел.

Той посочи частния детектив, рокер и отявлен противник на Рашкови - Марин Маринов, като маша на Дон Цеци. Имам и документи. Той само плаши гаргите. Вместо да води 200 човека, нека да излезе сам срещу мен, натърти Рашков. От "Вип Брадър" ме помолиха да остана. Но аз напуснах, защото трябва да посрещна баща си, който излиза скоро от затвора. Не съм се уплашил от никого, каза още "принцът". 

Извинявам се на Найден Зеленогорски и на неговата партия тогава – СДС. Той не знаеше нищо, водихме преговори с щаба в Плевен на ОДС. Срещу тази подкрепа той трябваше да помага на ромите в града, ако стане кмет, уточни Ангел Рашков.

Той каза още, че на много места въпреки подкрепата от ромски гласове, избраните лица не си изпълниха обещанията. Пари от партии не сме взимали, всичко правихме за благото на ромите. В последно време се практикува даването на пари на гласуващите роми, ние не одобряваме това, категоричен бе младият Рашков. Избираме кого да подкрепим след преговори с партийните централи. Парите не ни интересуват, допълни той.

Бунтовете в Катуница срещу нас бяха в полза на определени политически сили. Аз се бях кандидатирал за народен съветник. Това не се хареса на други политически сили. Второто бе, че искахме да вземем и боклука на Пловдив, това също бе причина да се създаде напрежение срещу нас, каза още Ангел.

Сега е физически невъзможно да се върнем в Катуница. Домовете ни са разрушени. Като излезе баща ми ще решим дали да се върнем. Трябва да вадим документи за редовност на къщите си там. Но ще проведем собствено разследване, ще изкараме истината и тогава едва може да се върнем, потвърди синът на цар Киро. Ангел показа и няколко ламинирани листа - дипломите от обучението му в чужбина. Той отрече да е лежал в гръцки затвор, каквито слухове се носят.

Царица Костадинка пък се обърна в ефир към родителите на двете загинали при размириците в Катуница преди 2 години момчета Ангел и Павел. Не сме виновни за смъртта на децата ви, виновен е Веселин Христов, заяви тя. Ромката изплака, че в размириците били разорени. Изгориха ни къщите, разориха ни, боли ме, каза Костадинка.

Кирил Рашков трябва да излезе до 20 октомври от затвора, където излежава присъда за закана за убийство срещу Веселин Христев, вуйчо на убития Ангел.