Цар Киро не иска да се връща в Катуница?

Излиза от затвора следващата седмица

Кирил Рашков, който се очаква да излезе от затвора в края на следващата седмица, е заявил готовността си да не се връща в село Катуница, съобщи Дарик.

Следващите дни предстои нова среща с районния полицейски инспектор, на която Цар Киро трябва да заяви адреса си на живеене и да остави координати за връзка.

По непотвърдена информация, той е проявил склонност да не живее повече в Катуница. Не е ясно дали решението му е продиктувано от твърдата позиция на жителите на селото да не го допускат и подкрепата, която те имат от страна на кмета Красимир Юруков, който препоръча семейството на Рашков да не се връща в Катуница.

Рокери и футболни фенове също изявиха готовност да се намесят при ново ескалиране на напрежението между жителите на селото и ромската фамилия.

Председателят на Мото клуб „Велика България" Маринов Маринов заяви, че членовете на клуба ще действат категорично в защита на населението, въпреки че никой не желае да се насажда етническо напрежение.

Съдебен изпълнител описа още четири имота в селото, собственост на фамилията на Цар Киро. Всички се намират на едно място на улица „Ягода", където е и къщата на дъщеря му Събка. Имотите ще бъдат продадени на търг заради дългове на Рашкови към община Садово. В началото на месеца НАП продаде една от къщите на Цар Киро за близо 90 000лева.

Предстои да бъдат описани и още 3 имота, както и първият построен палат, собственост на ромската фамилия в Катуница.