Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев стават кръчмари

И ще черпят с греяна ракия във „Вересии“

Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев въртят кръчма във "Вересии" - авторски спектакъл на екипа начело с режисьора Бойко Богданов, "отговорен" и за звуковата картина. Сценографията е на Вечеслав Парапанов, костюмите и мултимедията - на Цвета Богданова. Премиерата е тази вечер, съобщават от Театър 199  "Валентин Стойчев", предаде БТА.

Кръчма, някъде в нашата българска безпътица, в съвременното ни безвремие. В очакване на клиенти и на по-добри дни, двойка кръчмари отмерват времето в мечтания и комични кавги. Отворили тефтера с вересиите, двамата си спомнят за чешитите, които някога са идвали в селската пивница, за да се напият, да лудуват, да се бият и да се надлъгват.

Днес единственият им гост е Крумчо Цигуларя (в изпълнение на Христо Андреев). Те го черпят с греяна ракия на вересия.  Първо му наливат, за да посвири, после - за да спре. Борови подпалки ухаят, дим от печката отлита в небесата, от които се сипе сняг. Така се нижат часовете - като зърна на броеница. И въпреки несгодите и тегобите, въпреки самотността и дяволското безпаричие, смехът и любовта надвиват, а те са тъй необходими, отбелязват от екипа.