Нова измама! Този път с обещания за по-ниски сметки за ток

С идването на зимата, се появи и съмнителен уред, който според неговите дистрибутори, може да намали сметките за ток с рекордните 75%

Измамният уред се продава чрез интернет магазин и е на стойност 67 лева и то с почти 30 лева отстъпка.

На въпросната интернет страница, за да изглежда максимално убедителна търговията, са подредени десетки мнения на доволни клиенти. Те уж са коментирали фантастичните му качества. Оказва се, че повечето от „доволните клиенти” изобщо не съществуват, съобщава "Пик".

Поставен в контакта, уреда който прилича на електрически ароматизатор, трябва да оптимизира инсталацията на дома и да намали загубите на ток по веригата.

Рекламите гласят,че е разработен по нова, революционна, енергоспестяваща технология, която действа на всички уреди. Така той трябва да спре смущенията в мрежата.

Така би трябвало да се спестява електроенергия от климатици, хладилници, перални машини, прахосмукачки, телевизори, компютри, луминесцентно осветление, миялни машини, фризери, офис техника.

Само от оптимизирането на пералнята разходите за нея намаляват с 34 %, убеждават дистрибуторите, а хладилникът и фурната могат да харчат от 30 до 22 % по-малко енергия. Дали обаче това е истина?

Според вече препатили потребители на продукта неговите високи и направо чудодейни качества са силно преувеличени. Той не само, че не пести никаква енергия, но и сам консумира по няколко киловата на месец, с което допълнително натоварва високите сметки на потребителите. Освен това създава предпоставки част от уредите в дома да бъдат повредени от включването му в инсталацията.

Всъщност от няколко години това революционно ново средство е сериозно компрометирано от неговите клиенти в Русия, САЩ и Китай, където най-често се търгува. Преди няколко години именно руснаците правят разкрития за продукта, след като почти всяко семейство в страната се сдобива с него, с надеждата да спести средства от отопление.

На техния пазар той се търгува за приблизителната сума от 75 долара, а обещанията са, че ще успее да икономиса между 5 % и 30 % от потреблението на енергия в дома.