Милиардер от Хонконг купува ЦСКА?

Томов намерил пари чрез бизнесмена Стивън Ло

Човекът, от когото Александър Томов е намерил пари за ЦСКА, се казва Стивън Ло, съобщи Sportline.bg. Това е милиардер от Хонконг, който налива пари в спорта от години насам. Благодарение на бизнесмена Лупи се е разплатил с играчите и треньорското ръководство, а служителите в клуба също ще получат днес своите възнаграждения.

Стивън Ло е роден в Хонконг през 1959 година. След дипломирането си започва работа в банка. Най-сериозните му доходи постъпват, когато започва да се занимава с внос на коли от Европа и Америка в родината му. Той е първият човек в своята страна, който се захваща с подобно нещо. Инвестира в недвижими имоти и в бизнеса с хранително вкусови продукти. Избиран е за най-успешен млад предприемач. Ло е участвал в множество инвестиции главно с изграждането на вериги киносалони.

Азиатецът влиза във футбола през 2006 г., когато става ръководител на клуб Южен Китай. Отборът има 5 титли от 7 сезона при него. Годишният бюджет на тима е бил 15 млн.долара, което е нечувано за нашите стандарти. Ло възнамерява да развива бизнес в България. Възможно е да купи хотел "Родина", а според запознати това е следващият собственик на ЦСКА.

Oще горещи спортни новини прочетете в Sportline.bg.