Екипът на Георги Първанов ще изработи Кодекс на българския политик

Много хора в БСП бяха елиминирани. Хора, които могат и знаят. Хора, които са се доказали. Хора, които са успяващи, заяви в Стара Загора президентът (2002-2012) Георги Първанов

Екипът на Георги Първанов от дискусионната мрежа "Български дебати" ще изработи Кодекс на българския политик, с който да се гарантира слово на съгласието, а не на омразата. Това бе темата и на днешния дискусионен клуб в Стара Загора.

Една немалка част от бедите на българската политика идват от словото. Свидетелства има всеки ден, в това число и в изявленията на парламентарните лидери, каза Георги Първанов, цитиран от БНР:

Аз обявявам, гарантирам, че нашият отбор от съмишленици поема ангажимента да не допуска в своите публични и непублични изяви никакви лични нападки, никакви слова, носещи агресия, омраза.

Георги Първанов каза още, че 50 процента от българските граждани са отвратени от политиката. Неговата амбиция е да върне интереса на хората към нея като средства за решаване на проблемите - един от тях са бежанците. Екипът му ще изработи модел за образованието на техните деца:

Ние, като държава, нямаме полза от това те да стоят изолирани, незнаещи езика, оказващи се в невъзможност за елементарен контакт. На България гета не са й необходими, хуманност към общността на бежанците, но това не изключва, напротив, предполага много строги мерки за сигурността на страната, сигурност на границите, сигурност за всеки един български гражданин.