Борба за алея в Слънчев бряг влиза в съда

Става въпрос за второстепенна улица, към която община Несебър предявява претенции, делото стартира утре

Слънчев бряг АД ще отстоява правата си на собственик на инфраструктурата на курортния комплекс.

Дружеството води дело с община Несебър за претенции върху една от малките алеи. Делото е от т.нар. “пионерни дела”,  защото решение по него би могло да предопредели бъдещи спорове за собствеността върху цялата пътна инфраструктура на курорта.

Утре предстои заседание в Бургаски окръжен съд по иска на община Несебър на втора инстанция. Напрактика делото е образувано по жалба на АД-то на решение на Районния съд в Несебър, който в края на юни се е произнесъл в полза на общината по казуса.

Като добър стопанин “Слънчев бряг” АД е представил всички необходими доказателства, че  общината е признавала през годините правото на собственост върху уличната и алейна мрежа на акционерното дружество.

Това е ставало с различни разрешителни, данъчни и експертни оценки с печата и атрибутите на общинска администрация. 

Ако съдът присъди инфраструктурата на общината, то тогава ще последват насрещни искове от акционерното дружество за заплащане на всички подобрения и поддръжка, които са заверявани и от самата община. Стойността на исковете ще надхвърли 40 млн. лв. които общината ще трябва да плати от бюджета си, ако спечели спора за правото на собственост, казаха оттам.

Обект на съдебния спор е второстепенна улица, с дължина близо 250 метра, с площ 1737 кв.м., уточниха от АД-то.