Здравният министър обеща ремонти в бургаската МБАЛ

Сред тях са Родилното, Спешното и Шокова зала

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева обеща съдействие за ремонти в бургаската болница.

Днес тя разгледа няколко от отделенията в здравното заведение, които се нуждаят от обновяване или нова апаратура.

Едно от тях е Спешното, за чието разширение има и готов проект. Сегашната Шокова зала е твърде тясна и в натоварени дни не може да поеме всички пациенти, нито пък има възможност едни да бъдат отделени от други – например деца от възрастни, посочи прокуристът на болницата д-р Бойко Миразчийски.

Той запозна министър Андреева и с проекта за преместване на Отделението по трансфузионна хематология. От създаването си през 1969 г. то не е ремонтирано, а условията за кръводарителите и персонала са много лоши.

На среща с ръководството на болницата Андреева обеща пълно съдействие от страна на Министерството на здравеопазването по всички проекти, по които работи Бургаската болница.

Здравният министър посети и колегите си в Родилното и Звеното по асистирана репродукция. Началникът на отделението д-р Антонио Душепеев я запозна с последните новости, които са въвели – интензивна безплатна женска консултация за родилки в напреднала бременност, Дни на отворените врати, които се организират всяка седмица за пълна информираност на бъдещите родители.

Д-р Андреева отчете, че условията в Звеното по асистирана репродукция са отлични, но родилните зали имат нужда от ремонт и обеща да съдейства на колегите си той да бъде осъществен.

Тя се запозна и с условията в Отделението по неонатология, където се информира дали има достатъчно кувьози за най-малките пациенти на болницата.