Търсят най-хубавите снимки от Ахтопол

След като сезонът приключи жителите и гостите на една от най-южните точки на страната могат да си припомнят слънчевото време, като покажат своите снимки направени в морския град

За втора поредна година, под егидата на кметство Ахтопол, се организира фотоконкурса „Ахтопол – град на любовта”. Всеки, който иска да се включи в него, може да публикува свои снимки на новата страница във Фейсбук.

След като сезонът приключи жителите и гостите на една от най-южните точки на страната могат да си припомнят слънчевото време, като покажат своите снимки направени в морския град. Публикуваните кадри се оценяват от жури и от публиката. Миналата година над 30 фотоси бяха подредени в изложба, която дни наред беше акцент от културната програма на Ахтопол. Битката за големите награди пък беше изключително оспорвана и в нея се включиха хиляди почитатели на града.

И през 2013 г. победителите ще получат атрактивни награди:

- Награда на журито - уикенд за двама в хотел "Агата Бийч";
- Награда на публиката - уикенд за двама в хотел "Ескада Бийч";
- уикенд за двама от фирма "Неополис";
- уикенд за двама в къща за гости "Афалина";
- вечеря за двама в ресторант "Свети Георги";
- вечеря за двама в ресторант "Боруна";
- вечеря за двама в ресторант "Музея";
- вечеря за двама в ресторант "Калипсо";

Легенда, от поколение на поколение, предава историята, която разказва защо Ахтопол е наречен град на любовта, а именно Агатополис. „Все повече хора научават историята на нашия град, а след миналогодишното издание на конкурса за Ахтопол научиха стотици хора от цял свят. Не малко чужденци се включиха в гласуването и станаха почитатели на Ахтопол”, коментира кметът на града Атанас Желязков, който от години се увлича по фотографията.

Крайният срок за публикуване на снимки във Фейсбук страницата е 31 октомври.