Млад мъж стана куриер на "ало" измамници по неволя, спаси парите на 71-годишна баба

10 хиляди за спешна операция на дъщеря й поискал мним лекар

Посредник в схема за телeфонни измами върна в полицията взетите от поредната възрастна жертва пари.

В петък около 10,30 часа на домашния телефон на 71-годишна баба от Смолян звъннал непознат. Той се представил за лекар и съобщил, че дъщеря й е пострадала в катастрофа и трябва да бъде оперирана по спешност.

"Докторът" пояснил, че за манипулацията е необходимо да се плати сумата от 10 000 лева. Смолянчанката последвала указанията на мнимия доктор и малко по-късно предала сумата от 2000 лева и три златни пръстена на непознато лице, пише smolyanpress.net.

Мъжът, който взел пакета е 26-годишен, също е от Смолян. Преди време пуснал обява във вестник, че извършва транспортни услуги. Така бил нает по телефона от непознати да транспортира пакет с документи от Смолян до град в Северна България. По инструкции на хората, които го наели, младият смолянчанин получил пакета от възрастната жена, без обаче да подозира какво има в него и отпътувал към посочения му град. През цялото време получавал инструкции по телефона. В един момент се усъмнил, че става въпрос за измама, отворил плика и след като видял съдържанието му, се върнал в Смолян и предал парите и пръстените в Районното управление "Полиция". Работата по случая продължава.