Хирург правил операции с лепило и цимент

Американски хирург бе осъден на година затвор за незаконни здравни услуги

Американски хирург бе осъден на година затвор за незаконни здравни услуги и използването при пластични операции на опасни съставки, включително лепило и циментов разтвор.

Толкова мека присъда срещу Онийл Морис, издадена от съд в щата Флорида, се държи на факта, че той си признал деянието в рамките на споразумение със следствието. Отделно обаче срещу менте хирурга се води разследване за смъртта на една от клиентките.

Според представител на прокуратурата сложността на разследването се заключавала в това, че специалистите не могли да определят точния състав на веществото, вкарано в организма на жертвата.

За пръв път псевдохирургът привлякъл вниманието през май 2010 г., след като една от клиентките му, платила за операцията 700 долара, се озовала в болница с пневмония и силно деформирани бедра, съобщава БГНЕС.

В заключението на лекарите се казва, че са й били бити инжекции от вещество, съдържащо лепило, минерално масло, цимент и съставка за ремонт на покриви. След разгласяването на този случай полицията в Маями получила няколко стотин обаждания от пациенти на злосторния медик.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"