Студентите на протест! Обърнаха гръб на парламента (СЛЕДИ НА ЖИВО)

И тази вечер Sofiautre.bg следи протестите на живо

Тази вечер студентите излязоха по улиците, обединени с други хора, и за пореден път шестваха срещу правителството. Sofiautre.bg ще следи на живо активистите и ще Ви съобщава всички новини от вечерните протести.

Младите хора отидоха до Парламента и обърнаха гръб на сградата в знак на протест. След като бяха блокирали кръстовището на бул. „Васил Левски” и бул. „Цар Освободител”, протестиращите се насочиха към сградата на парламента. По-голямата част от тях запазиха символично мълчание. Те заявиха, че са обърнали гръб на сградата, защото за тях тя не е Народно събрание. След това протестиращите изпяха националния химн, а някои от тях държаха свещи в ръце.

Младите хора заявиха, че освен оставка на Пламен Орешарски, част от исканията им включват разпускане на Народното събрание и насрочване на предсрочни избори. Студенти от Нов български университет също изразиха подкрепата си. Представител на протестиращите студенти заяви, че утре в 16.30 часа в зала 272 на СУ „Св. Климент Охридски” очаква да дойдат представители и на други университети, които ги подкрепят, за да обсъдят ситуацията в страната и да излязат с обща позиция.

20,00ч.: Протестното шествие срещу кабинета достигна до НАТФИЗ. Когато студентите достигнаха сградата, там вече имаше студенти от НАТФИЗ, които са дошли да изразят подкрепата си. Те скандират „Победа”, „Елате с нас, протестът е за вас”. Участниците в протеста развяват български знамена. Студентите призоваха хората към единство и подкрепа. Движението по ул. „Г.С.Раковски” е блокирано.

20,06: Протестиращите са над 500 души и се увеличават.

20,08: Протестиращите срещу правителството блокираха кръстовището на бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Граф Игнатиев”.

20,21: Протестното шествие достигна до УАСГ. Протестиращите застанаха на стълбите пред университета и държат плакати с надписи „Окупация”, „Оставка”, „Оглушарски, чуй народа”, „Пазете българските студенти, те са за вас”. Младите хора скандират „ВИАС, ела с нас”, „Ще ви окупираме”, „Студенти юнаци”, „Студентите са тук, Орешарски е боклук”, „Оставка веднага”. Участниците в протеста изпяха химна.

20,44: Протестиращите против кабинета в София блокираха движението на Орлов мост.

21,33: Около 100 души скандират „Оставка” пред Народното събрание. Студентите от Софийския университет „Свети Климент Охридски” се върнаха в Ректората, който ще бъде окупиран и тази нощ. Студентите благодариха на всички, които с присъствието си ги подкрепиха.

 


Live streaming video by Ustream