Политолог към студентите: Искайте досиетата на преподавателите-агенти

Пловдивската окупация се пренася в София за Деня на будителите

Продължава окупацията на 5 аудитория в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Политологът доцент Румен Кънчев* пожела успех на будните млади хора и ги посъветва да включат в списъка си с искания още едно.

Нека се обърнат към Комисията по досиетата с молба да бъдат разкрити агентите сред техните преподаватели. Така няма да бъдат излъгани пак, коментира той.

Ето и исканията на пловдивските студенти:

-          Незабавно разпускане на ХLII-то Народно Събрание.

-          Възможно най-бързо насрочване на нови Парламентарни избори.

-          Нетърпимост на общественото тяло към ширещото се престъпно беззаконие в най-високите етажи на държавното управление.

-          Превръщане на България в цивилизована, правова държава.

-          Утвърждаването на справедливостта и знанието като високи обществени ценности.

В първата нощ на блокадата в ПУ се включиха близо 25 души.

Колко точно ще са днес, не може да кажем със сигурност, защото всеки решава на момента. По всяка вероятност бройката ще е същата, коментираха от Студентски съвет. Досега близо 20 преподаватели са ни подкрепили, посочиха още от там.

Младите хора поддържат постоянна връзка с колегите си от Софийски университет. За Деня на будителите, 1 ноември, те обмислят да пренесат блокадата си в столицата.

 

* Доцент Румен Кънчев е политолог. Преподава "Теория на международните отношения", "Геополитика", "Теория на кризи и конфликти" и пр. в Нов Български университет, ПУ "П. Хилендарски" и др. Той е директор на Център за европейски изследвания и сигурност. Доц. Кънчев е специализирал в Института за европейска сигурност (Париж), Института за изследване на сигурността (Лондон) и др.