МОС с номинация за "Добрият самарянин 2013"

Стара Загора Лайф

30-10-2013, 11:27

Снимка:

Сдружение "Самаряни"

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

4-та номинация за наградите "Добрият самарянин"

Млади самаряни от Холандия в помощ на българчета

Младежки общински съвет Стара Загора е шестата номинация за годишните награди „Добрият Самарянин“ 2013 г. До затваряне на номинациите остават едва 6 дни. Такива могат да бъдат изпращани на dobro@samaritans.bg.

Добротворците:Младежки общински съвет Стара Загора
Добротворството: През 2012 година около тридесет представители на МОС Стара Загора решават да помогнат за спасяването на един човешки живот. В края на ноември младежите научават, че инж. Динко Колев, баща на Маринела и Боряна Колеви - бивши активни членове на организацията,  се нуждае от спешна бъбречна трансплантация в Турция. За операцията е необходима голяма сума пари, непосилна за семейството. По същото време доброволците от МОС подготвят антиспин концерт, по случай първи декември - Световният ден за борба със СПИН. Единодушно младите хора взимат решение, да сложат символичен вход на концерта, а събраните пари да дарят на семейството на инж. Динко Колев.  Доброволците се надяват, че хората ще отворят сърцата си и ще подкрепят тяхната благородна инициатива. Минималната сума, за един билет е определена на 1 (един) лев, а максимална няма. Така всеки, отказвайки се от нещо дребно, чиято покупка може да отложи, получи възможност да дари средства, за едно благородно дело.
На концерта присъства цялото сем. Колеви, включително и инж. Динко Колев. В края на вечерта Калина Петкова (Млад кмет на Стара Загора 2011–2012) и Десислава Костова ( Млад кмет на Стара Загора 2012–2013 ) излизат на сцената и канят към тях да се присъедини и г-ца Маринела Колева, на която връчват събраната сума от 400 лв. В момента на предаването кутията със събраните средства пада на земята, при което в залата се чува звън на монети. Младите дами веднага констатират, че това е добра поличба, а именно за бързото и успешно възстановяване на инж. Колев.

В края на месец март тази година инж. Динко Колев е успешно опериран в Турция, а днес –месеци по – късно е в отлично състояние. Включва се в Петите Национални игри за трансплантирани и диализирани 2013г, където завоюва няколко престижни позиции в състезанията.

Номинацията е изпратена от Обществен дарителски фонд – Стара Загора.