Поредна вечер на протести завладя столицата (обновена)

Sofiautre.bg следи отблизо събитията

Стотици граждани за поредна вечер блокираха кръстовището пред Ректората. И днес Sofiautre.bg следи на живо протестите и ги отразява почасово, за да бъдат читателите в крак със случващото се.

18,43: Сред протестиращите се забелязва и група от студенти, които са на стълбите на Ректората от Медицинския университет. Те са издигнали надпис-„Медицински университет-София”. Студентите се обърнаха за кратко с лице към Ректората и скандираха, ръкопляскайки- „Ние сме с вас” в знак на подкрепа към колегите си от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

18,44: Протестиращите тупат на барабани и свирят на свирки.

19,19: Протестиращите студенти седнаха пред сградата на парламента с обърнати гърбове и запушени уши. Те направиха това в знак на недоволство към правителството и заявиха, че си запушват ушите така, както управляващите са си запушили ушите за тях. Протестиращите продължават шествието си в посока сградата на Министерски съвет по бул. „Цар Освободител”.

20,23: Около 200 протестиращи са блокирали кръстовището на Орлов мост. Движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви ” в посока НДК е спряно, а в обратната посока няколко автомобила са блокирани от протестиращите. Между шофьорът на един автобус и протестиращите са се разменили остри реплики, затова, че се е опитал да премине през тях. В спора са се намесили органите на реда и автобусът е успял да премине.

21,00: Протестиращите днес са били над 500 души.

21,59: Движението на Орлов мост вече е пуснато.


Вижте и стрийминга на Иво Божков на живо от събитията.



Live streaming video by Ustream