Уикендът: Скорпионски страсти (Новолуние в Скорпион)

Парад на планетите в Скорпион, Новолуние и Слънчево затъмнение в неделя - 14,51 ч

В края на седмицата динамиката и напрежението, обусловени от текущата астрологична обстановка, ще достигнат своя пик и едва ли ще ни позволят да се насладим на пълноценна почивка. Мощното влияние на стелиума в Скорпион, съчетано с вече осезаемия ефект на предстоящото в неделя Слънчево затъмнение, ще упражняват силен емоционален натиск. Уран и Плутон вече са в точен аспект и изправят един срещу друг принципите на свободата и властта, а съвпадът между Слънцето и Меркурий вече носи важни прозрения и информация, които ни помагат да се справим с вътрешните си конфликти и съмнения и ще донесат развръзка в личните и деловите отношения.

Периодът е изключително мощен и буквално вече трепти, зареден с мощните вибрации на трансформацията. Едва ли има по-подходящ момент да сложим край на вредните си навици, да се освободим от пристрастия, да отхвърлим ограниченията на затормозяващи връзки и ситуации, които ни обременяват, потискат и изсмукват енергията и ресурсите ни. Поради ефекта на Слънчевото затъмнение обаче, преценката ни ще бъде твърде емоционална и ни прави лесно уязвими по отношение на външни провокации. Не пристъпвайте към конкретни действия и решения, ако в следствие на продължителен и съзнателен вътрешен самоанализ или личен катарзис не сте установили какво точно искате. Или, по-скоро, не искате в живота си. Последствията от постъпките ни в тези дни ще бъдат необратими.

Както винаги, в деня преди новолунието е подходящо да се погрижим за изчистването на пространствата, които обитаваме, както и за душевната си хигиена. Събота ни осигурява идеалните условия за основно почистване на дома, а във вечерните часове - и на психиката. В неделя, в 14,51 ч, настъпва новолунието, което ще бъде съпроводено от Слънчево затъмнение. Събитията и обстоятелствата, генерирани от него, ще проектират ефекта си в месеците и годините, които ни предстоят, носейки промени със съдбовно значение.

Както винаги, мислите и чувствата, които изпитваме по време на новолуние, генерират модели в астралния свят, които на по-късен етап се материализират под формата на действителни факти и преживявания. Подчертаното присъствие на принципите и архетипите на Скорпион носи мощна преобразяваща енергия, но и опасности от кризи, съпътствани с мрачни мисли, страх и панически състояния.  Скорпионът плува надълбоко и не се страхува да се докосне до най-тъмните кътчета на душата, да пипне срама и гнева, за да разбие табутата. Опитайте се да интегрирате това състояние в себе си и в случай, че попаднете във водовъртежа на собствената си неуправляема емоционална природа, се потопете в него без страх. Срещата може да породи катарзис, но ще ви помогне да освободите емоционалните блокажи и символично да ги "погребете" в миналото. Така ще пристъпите в новия жизнен цикъл по-чисти и свободни.

Процесът на освобождаване и трансформация, протичащ в Скорпион, е интензивен и със сигурност нелек. Разполагаме обаче с достатъчно време до обяд в неделя, за да преминем през него успешно, с по-малко вреди и повече ползи. Скорпионът винаги се интересува от ползите, а целта оправдава средствата. Осигурете си достатъчно лично пространство и усамотение. Когато Скорпионът реши да изследва мрачните тайни на живота, не взима спътници със себе си. Опитайте се правилно да определите източниците на емоционалния си дискомфорт, както и чувствата, които те пораждат. Не е достатъчно просто да ги отстраните, макар че и това е стъпка напред. Нужно е да ги разберете, защото когато опознаеш нещо, можеш да го приемеш, а това означава да приемеш себе си - такъв, какъвто си. Срещата със сянката и нейното интегриране е най-важната стъпка към личната свобода, защото осигурява възможност за постигането на самоконтрол и вътрешна сила. А после, с настъпването на новолунието обмислете средствата и методите, с които ще трансформирате обременяващите качества, ситуации и взаимоотношения през следващите дни и месеци. Успех!

Здраве, хранене и красота
Организмът е на границата на жизнения минимум и е желателно да го щадим, като избягваме физическо и емоционално натоварване, алкохол, тежки и трудно смилаеми храни. Идеален момент за преминаване към разтоварващ хранителен режим и лечебно гладуване, пречистване на кръвта и почистване на кожата в дълбочина, както и за отстраняване на козметични несъвършенства.

Благодаря на Александър Стойчев за прозрението и вдъхновението!