Дисципа наказа свирепо Васил Калоянов и Нефтохимик

Клубът ще обжалва наказанието на футболиста

Общо 3800 лв. имуществена санкция и наказание да не участва в 7 мача или иначе казано до края на годината бе наказан Васил Калоянов от дисциплинарната комисия на БФС. Нефтохимик ще обжалва наказанието на футболиста, което от клуба смятат като изключително сурово и незаслужено.

Клубът ще трябва да внесе в касата на съюза 2000 лева за нерегламентираното използване от феновете на пиротехнически средства.

Помощник треньорите на двата бургаски тима Ганчо Евтимов и Георги Чиликов са наказани с по 250 лева за навлизане в игралното поле. И двамата треньори се опитваха да въдворят ред в създалата се ситуация на терена, така че в никакъв случай не са повлияли за ескалирането на конфликта, а напротив опитаха се да успокоят страстите, но в ДИСЦИПА явно не мислят така.

Има видеозаписи, които показват недвусмислено тези действия и тези записи със сигурност ще бъдат използвани, защото става дума за истината в тази ситуация.

Ето пълното решение на ДК, засягащо двата бургаски отбора:

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Нефтохимик” /гр. Бургас/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За опит за удар на длъжностно лице, на основание чл.23, ал.2, буква „Д”, ДК наказва Васил Димитров Калоянов от ПФК ”Нефтохимик” /гр.Бургас/ с лишаване от състезателни права за 5 срещи и глоба в размер на 3000 лева. Състезателят е наказан да не играе и в два мача и глоба от 800 лева за червения картон, получен по време на мача.

За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5 във връзка с чл.16, ал.3 от ДП на БФС, ДК наказва Ганчо Евтимов (треньор на ПФК ”Нефтохимик” - гр. Бургас) с глоба в размер на 250 лева.

За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5 във връзка с чл.16, ал.3 от ДП на БФС, ДК наказва Георги Чиликов (треньор на ПСФК ”Черноморец-Бургас”) с глоба в размер на 250 лева.