Цената на тока скача неколкократно?

Антон Иванов, един от съвета на енергийния форум у нас, смята че увеличението е крайно наложително

Ще се увеличи ли цената на тока неколкократно? Това тревожи средностатистическия данъкоплатец, за кого дори сегашните сметки са непосилни.

Антон Иванов, един от съвета на енергийния форум у нас, заяви, че увеличението е наложително, защото "друг начин нямало".

Не цената на тока е висока, а гражданите на държавата са твърде бедни, категоричен е той. Това обаче не било енергиен, а социален проблем и решението му трябва да не е свързано с крайната цена на електроенергията.

Според Иванов спадането на цената на тока е крайно вредно решение. Равновесието в енергийните ресурси на страната не търпели спад в цените, които и без друго били прекалено ниски, и това било още едно утежнение за НЕК.

Антон Иванов допълни, че няма кой друг да плаща разходите в енергийните ни структури, освен потребителите. Те "не бивало да се жалят", а правителството трябвало да помисли за друг начин за решаване на проблемите на обществото. Как обаче това да стане, явно и г-н Иванов не знае.

Ако цената на тока обаче скочи отново, не е трудно да се предвидят новите масови бунтове в страната. Все пак, все още не е ясно ще има ли увеличение. Ще си проличи съвсем скоро дали сегашните управляващи помнят февруарските протести, когато хиляди българи окупираха централите на трите монополиста у нас, а протестите продължиха месеци наред.