Министри обсъждат в Бургас ключови транспортни проекти

Специално внимание ще бъде обърнато на готовността за доизграждане на магистрала "Черно море"

Министрите на регионалното развитие и на транспорта Десислава Терзиева и Данаил Папазов ще присъстват на конференция за изграждането на Черноморски автомагистрален пръстен в Бургас.

"Основна цел на конференцията "Черноморският автомагистрален пръстен- предизвикателства и перспективи" е да се представят анализи и информация относно планирането, проектирането и експлоатацията на черноморския автомагистрален пръстен. Ще бъде направена ретроспекция на извършеното досега и се обърне внимание на възможностите за развитие на постигнатото", казаха организаторите. 

По време на срещата ще бъде обсъдено влиянието върху трафика и транспортната инфраструктура, ефекта за икономиките на държавите от региона, екологичността и безопасността на движението.

Специално внимание е обърнато на готовността за доизграждане на магистрала "Черно море". Резултатите проучванията ще дадат възможност да бъдат идентифицирани потенциалните възможности за осигуряване на финансиране на проучванията и развитие на добри пътни връзки в регионите и по-безопасна пътна инфраструктура.

Освен двамата министри гост на конференцията ще бъде и Петър Мутафчиев- член на Комисията по транспорт в Народното събрание. Със свой доклад ще участва и областният управител на област Бургас Павел Маринов. 

Срещата ще се състои на 11 ноември от 10 часа в зала "Компас" на хотел "България". Конференцията се организира от Форум за балкански транспорт и инфраструктура, Университет по архитектура, строителство и геодезия и Агенция "Пътна инфраструктура".