Созопол и Несебър не свалят оборотите

Третият регионален тим в групата Мастер почиваше

Двата отбора от региона, които изиграха поредните си срещи от първенството на Югоизточната В футболна група, не изпускат парата. Несебър се наложи на своя стадион над Асеновец с 2:0 и отново е в челната тройка на класирането, след като преди това бе отстъпил мястото си на Верея Стара Загора. Домакините имаха предимство през целия двубой и в крайна сметка се поздравиха със заслужена победа срещу един от стабилните и опитни отбори в групата. С 29 точки Несебър е трети, а в следващия кръг гостува на Розова Долина Казанлък, където се очаква да продължи победния си ход.

Созопол също постигна победа у дома срещу Димитровград. Момчетата на Румен Димов изиграха един тежък двубой за купата с Литекс в сряда, но въпреки умората се наложиха с добра игра и прибавиха нови 3 точки в борбата за влизане в Б група. Иван Янчев, Николай Дичев и Любомир Цеков бяха точни за домакините, а гостите отбелязаха почетното си попадение в последната минута на редовното време. С тази победа Созопол излезе начело (в този кръг водачът Мастер почиваше), а в следващия кръг предстои дербито на групата, което е от изключително значение за младия тим на Созопол. Момчетата на Румен Димов гостуват на Верея и при успех ще се откъснат от най-сериозния си преследвач извън Бургас, което е валидно и за другите тимове от областта.

Третият бургаски тим Мастер почиваше, но през седмицата победи, макар и в учебна игра елитния Нефтохимик с 2:0. Футболистите на Ангел Стойков показват все повече зрелост от мач на мач и също се превръщат във все по-сериозен претендент за промоция. В неделя Мастер гостува на Свиленград.