Делото за Петолъчката продължава догодина

Процесът върви по кратката процедура

През януари догодина делото за взривовете край Петолъчката ще продължи. Това реши Ямболският районен съд. Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като обвиняемите признаха фактите в обстоятелствената част на обвинителния акт и ще продължи на 13 януари, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев, предаде "Дарик".

Догодина ще се изслушва техническата експертиза, като всички страни ще могат да задават въпроси относно заключението на вещите лица. Единствено тя трябва да бъде изслушана, след като свидетелите по делото вече бяха разпитани.

Делото се гледа при закрити врати, защото има опасност от разгласяване на секретна информация, представляваща държавна тайна. Така всички показания и разпити както на свидетелите, така и на обвиняемите остават в съдебната зала, обясни окръжният прокурор Ханджиев.

Редица взривове разтърсиха склад за обезвреждане на боеприпаси на фирма „Берета Трейдинг" край стралджанското село Лозенец на 5 юни миналата година. Вследствие на инцидента загинаха трима от работещите в склада, а 10 техни колеги бяха ранени. Осколки от взривяващите се снаряди достигнаха близките населени места - Лозенец, сливенското село Горно Александрово, Стралджа./Източник: "Стандарт"